En ret som kan serveres som middagsret, men som også er velegnet til frokost. Hvis man ikke synes om mayonnaisedressingen, kan mayonnaise erstattes af 1 ½ dl cremefraiche (18% eller 38%). En løgsauce (se nedenfor) smager også godt til de marinerede sild.
Til 4 personer
6-8 marinerede sildefileter
1 bdt frisk dild
1- 2 mellemstore løg
Tilbehør: Nye kartofler
Anret hele eller sildefileter skåret i små stykker på et fad.
Hvis man vil gøre det ekstra elegant, kan fileterne lægges over en lille isblok (vand frosset i en sandkageform).
Læg løgringe og dildkviste på sildene og server saucen til, sammen med nye, kogte kartofler
Krydderurtesauce:
150 g mayonnaise
1 dl fløde
2-3 spsk hakket dild
2-3 spsk fintklippet purløg
salt og peber
Krydderurtesauce: Rør mayonnaisen sammen med fløde og bland krydderurterne i. Smag den kolde sauce til med salt og peber.
Løgsauce:
3 spsk smør eller margarine
2 løg
3 spsk hvedemel
4 dl mælk
salt og peber
Smelt 3 spsk smør eller margarine i en gryde og kog et par skivede løg heri.
Rør 3 spsk hvedemel i og tilsæt 4 dl mælk lidt ad gangen.
Lad saucen koge igennem og smag den til med salt og hvid peber.