Dej:
100 g koldt smør
175 g hvedemel
1 ½ spsk koldt vand
Fyld:
300 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
2 dl vand
200 g Cheasy Salattern 3%
2 ½ dl mælk
3 æg (str. mellem)
1 tsk tørret oregano
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g Cheasy Revet Ost 10%
Tilbehør
300 g revne gulerod
300 g ærter
300 g majs
360 g grovbrød
Dej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet, til det ligner revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
Lad dejen gå ¾ op ad formens side.
Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Forbag bunden midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.
Fyld: Bring broccoli og vand i kog i en lille gryde.
Kog ved jævn varme og under låg i ca. 2 min.
Vend broccolien en gang under kogningen og hæld den til afdrypning i en sigte.
Hæld Cheasy Salattern til afdrypning i en sigte.
Pisk mælk, æg, oregano, salt og peber sammen.
Fordel broccoli og Cheasy Salattern i den forbagte bund.
Hæld æggeblandingen over og bag tærten ½ time midt i ovnen ved 200°C.
Fordel Cheasy revet ost på tærten og bag den yderligere i 15 minutter.