Leverpostej:
ca. 300 g kartofler eller kogte fra dagen før
1 pakke kalve- eller svinelever, ca. 350 g
1 pakke bacon i skiver, 150 g
1 lille revet løg, 50 g
1 æg
1 dl letmælk
2 spsk. hvedemel
knap ½ tsk. groft salt
½ tsk. allehånde
Tænd ovnen på 175°C.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Dæk dem med kogende vand og kog med låg i ca. 15 min., til de er møre.
Hæld kartoflerne i en sigte og afkøl dem med koldt vand.
Skær evt. hinder af leverstykkerne og tør leveren med køkkenrulle.
Klip eller skær både lever og bacon i små stykker og kom dem i en skål.
Stavblend kødet til det er jævnt.
Kom resten af ingredienserne i.
Stavblend igen til hele farsen er jævn.
Brug 3 alu-forme á 450 ml.
Læg bagepapir i formene og hæld lige meget fars i hver form.
Bag leverpostejerne samtidig med rødbederne i midten af ovnen i 30-45 min. til de er gyldne.
Stik med en strikkepind.
Postejen er færdig, hvis farsen ikke hænger ved.
Leverpostejen kan fryses rå eller bagt.
Marinerede rødbeder:
300 g rødbeder
1 spsk. vand
1 tsk. olie
Marinade:
1 ½ spsk. olie
½ spsk. balsamico vineddike
1 tsk. dijonsennep
salt og peber
Skræl og skyl rødbederne og skær dem i tynde både, ca. 10 cm lange.
Læg dem på et stykke bagepapir og kom vand og olie ved.
Pak rødbederne ind som en konditorkage, så luft ikke kan trænge ind.
Sæt dem ind sammen med leverpostejerne og bag dem i ca. 40 min.
Pisk marinaden sammen og smag til med salt og peber.
Vend de varme rødbeder i marinaden.
Grønne bønner:
200 g frosne fine grønne bønner, fx haricots verts.
Tilbered de frosne bønner som beskrevet på posen og server dem sammen med rødbeder og leverpostej.
Server et godt rugbrød eller landbrød til.