Lammepaté:
50 g afskorpet franskbrød (2 skiver)
3 dl mælk
500 g magert, hakket lammekød
50 g finthakket løg
2 tsk frisk, hakket basilikum
1 fed knust hvidløg
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Fetinasalat:
200 g fetina
600 g tomater i tynde skiver
75 g sorte oliven
friskkværnet peber
1 ½ spsk olie
1 ½ tsk hvidvinseddike
Bagetid:
Ca. 40 min. ved 200°.
Mikrobølgeovn: Form farsen til et aflangt brød i et smurt fad (ca. 10 x 25 cm).
Dæk det med plastfilm: Ca. 15 min. ved halv effekt.
Lammepaté:
Kom franskbrød og mælk i en skål og lad det stå i ca. 5 min. Tilsæt lammekød og de øvrige ingredienser.
Rør farsen godt sammen. Fordel den i en smurt franskbrødsform (ca. 1 ½ liter).
Bag patéen midt i ovnen. Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.
Fetinasalat:
Skær Fetina i tynde skiver og bræk hver skive i brud. Anret tomatskiver , Fetina og oliven på et fad.
drys med peber. Pisk olie og hvidvinseddike sammen og fordel det over Fetinasalaten.