Denne tærte er beregnet som en forret eventuelt serveret med en dressing. Men tærten kan sagtens bruges som let aftensmad eller på brunchbordet. Tærten er nem at lave og som regel en stor succes.
#
Dej:
175 g hvedemel
100 g smør/margarine
½ tsk salt
2 spsk ymer
Fyld:
3 løg
1 spsk smør
4 store tomater
salt, peber, basilikum
2 store eller 3 små æg
2 dl fløde
250 g reven ost (1 pose mozzarella)
*
1. Hak hvedemel og smør grynet med kniv eller food processor.
Tilsæt salt og saml dejen med ymer. Læg den køligt en times tid.
2. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform.
Prik dejbunden og sæt formen 15 min. i køleskab.
Skær pillede løg i skiver og damp dem 2 min. i smør over svag varme.
Skær tomaterne i skiver og drys dem med salt, peber og klippet basilikum (tørret kan også bruges).
3. Læg tomater og løg i tærtebunden pisk æggene med fløde, salt og peber og hæld æggemassen i tærtebunden.
Drys reven ost over og bag tærten 30-40 min. ved 200-210 °C midt i ovnen.
Serveres lun, evt med en dressing af lidt ymer 1 halvt løg og en halv tomat.