4 stk
2 spsk majsolie
1 rå kartoffel, revet
1 løg, hakket
1 gulerod, revet
1 stilk bladselleri. hakket
1 tsk spidskommenfrø
1 fed hvidløg, knust
1 ½-2 tsk karry
1 tsk citronsaft
2 spsk frosne ærter
2 spsk frosne majskerner
4 spsk hønsebouillon
salt
8 store skiver hvidt sandwichbrød uden skorpe
90 g blødt smør
1 spsk birkes
korianderkviste til pynt
Opvarm olien i en gryde.
Tilsæt kartoffel, løg, gulerod og bladselleri og svits det hele i 3 minutter.
Tilsæt spidskommen, hvidløg og karry og svits i 2 minutter.
Citronsaft, ærter og majs røres i.
Krydr med salt.
Lad det simre under låg i 10 minutter.
Forvarm ovnen til 190°.
Rul brødskiverne ud med en kagerulle, så de bliver flade.
Smør 4 skiver på en side og de resterende 4 på begge sider.
Pres de 4 brødskiver, der er smurt på begge sider, ned i 4 minisouffleforme eller minitærteforme, 10 cm i diameter.
Klip kanterne pænt til med en saks.
Fyld dem med karryblandingen.
Brug en kageudstikker med bølgekant, 3 ½ cm i diameter, og pres 9-10 cirkler ud i hver af de resterende brødskiver.
Læg dem taglagt, med de smurte sider opad, rundt om kanten af karryblandingen.
Pres forsigtigt.
Drys birkes langs kanten af hver cirkel.
Bag dem i 15-20 minutter, indtil brødet er gyldent.
Server dem rygende varme, pyntet med koriander.