Fyrigt krydret kød med sprøde grønsager, en mexicansk salat,
som er god at servere alle årets dage uanset vejr og vind • For at grønsagerne
skal bevare så mange næringsstoffer som muligt, bør de tilberedes lige inden de
skal serveres.
Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 5 min. 4
portioner
# Råvarer til Kalkun salat mexicansk:
250 g kalkunbryst
3 spsk olie
1 tsk Tabasco
1 tsk paprika
salt og peber
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
4 selleristilke
250 g friske champignon
3 spsk friskpresset citronsaft
1 bundt persille
2 spsk kapers
2 spsk mineralvand
1 spsk tomatpuré
* Fremgangsmåde:
1 Afpuds kalkunbrystet og skær det i ½ cm tykke strimler.
Bland 2 spsk olie, Tabasco, paprika, salt og peber.
Læg det strimlede kalkunkød i marinaden og lad det stå 1
time i køleskabet.
2 Halver peberfrugterne og fjern kernerne.
Gør selleristilke og svampe i stand.
3 Skær svampe og selleristilke i tynde skiver.
Striml peberfrugterne.
Dryp 1 spsk friskpresset citronsaft over svampene.
4 Hak persille og kapers sammen.
Bland resten af den friskpressede citronsaft og 1 spsk olie
med mineralvand og tomatpuré.
Rør persille og kapers i og smag til med salt og peber.
Vend grønsagerne i og lad det trække en tid.
5 Tag kalkunkødet op af marina den og lad det dryppe af.
Steg kødet ved stærk varme på en teflonpande i 3 min. under
omrøring.
Anret kødet på en tallerken sammen med grønsagerne og server
salaten lun.
Tips & råd
Erstat kalkunkødet med fx medaljoner af havtaske.
Anvend fileten på fisken, som er garanteret benfri.
'Tabasco er en stærk kryddersauce, som fremstilles i Mexico,
efter en ældgammel patenteret opskrift. Tabasco indeholder bl.a. chilifrugt,
salt og vineddike.
PR. PORTION: Energi: Kcal 200 = kJ 840
Kulhydrat 6 g Protein 17 g Fedt 12 g (54%) Fibre 3 g