Julesalat er en overset grønsag til salat og smager godt sammen med frugt.
Spis noget let i aften
375 g julesalat
250 g jordbær
½ usprøjtet appelsin
1½ dl yoghurt naturel
flydende sødemiddel
knust koriander
2 tsk friske, grønne peberkorn
*
A. Skyl julesalaten og skær enden af.
Løsn 20 blade og fordel dem på tallerkner.
Skær resten af julesalaten i 1 centimeter brede strimler.
B. Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte.
C. Vask appelsinen og riv skallen fint. Pres appelsinen.
Bland yoghurten med appelsinsaft og -skal, krydr med koriander og sødemidlet.
D. Hæld dressingen over salatstrimlerne og jordbærrene, læg blandingen på de hele salatblade og drys grønne peberkorn over.
Pr portion 266/64 kJ/kcal. 3 g protein. 2 g fedt. 7 g kulhydrat. 3 g fibre.