fars
hakkede løg
stødt allehånde
stødt nellike
friskkværnet sort peber
salt
en julebryg eller porter
svinetarme
Tilbered en god frikadellefars. Kom godt med hakkede løg i.
Krydr farsen med stødt allehånde, stødt nellike, friskkværnet sort peber, salt og skift mælken i farsen ud med en julebryg eller porter. Brug ikke æg.
Vand svinetarmene ud i et døgn.
Farsen tilberedes ligeledes et døgn før, den skal fyldes på tarme.
Så kan krydderierne trække ud og give smag.
Sæt tarmen på et pølsehorn (25 mm) og kør farsen igennem kødhakkeren.
Stop ikke tarmen for fast, så går den i stykker, når pølserne skal svinges.
Når tarmen er fyldt, måles en længde, der presses forsigtig med et par
fingre, og der svinges.
Gentag, indtil der ikke er mere fyldt tarm tilbage.
Slå en knude på endestykket, og medisteren er klar til brug efter et par timer.
Giv evt. medisteren et hurtigt opkog før stegning.