500 g store ferske sildefileter
6 dl eddikelage bestående af:
4 dl vand
1 ½ dl hvid eddike
½ dl dildeddike
2 spsk sukker
¼ mål groft salt
6 allehånde
8 hele peberkorn
1 laurbærblad
koges sammen til lage.
Derudover til sildene:
1 dl mayonaise
½ dl piskefløde
½ dl cremefraiche 38%
2-3 fed hvidløg
1 bundt dild
1-2 bundt purløg
Sildefileterne befries for skind - nemmest hvis de er halvfrosne.
Lægges i sildelagen i ca. 1 døgn.
Lad derefter lagen løbe af i en si, men gem noget af det til senere.
Bland mayonnaise, cremefraiche og piskefløde.
Tilsæt knusf/hakket hvidløg tilsat groft salt.
Bland sildefileterne i, tilsæt lidt af sildelagen og smag dig frem.
Derefter bland purløg i og lad det stå 1-2 døgn med dildkviste oven på.
Smag derefter silderetten til og pynt oven på med purløg og dildkviste.
Tips: Retten kræver en del purløg ovenpå for alle kan smage det.