4 sildefileter
1 bdt dild plukket
4 spsk dijon sennep
50 g havregryn
salt og peber
olie og smør til stegning
2 løg skåret i ringe
Eddikelage:
½ l. eddike
400 g sukker
3 lauerbærblade
6-7 peberkorn
Start med eddikelagen.
Kom eddike, lauerbærblade og peberkorn i en gryde og bring det i kog. Hæld derefter sukkeret i, og rør rundt indtil sukkeret er opløst.
Lad det hele simre et par min. og tag gryden af blusset.
Giv sildefileterne et lille snit, på tværs af fileterne, på skindsiden, så
de er lette at folde sammen.
Smør kødsiden med ca. en spsk sennep pr. filet.
Krydr med rigeligt salt og peber, og læg en ordentlig bunke dild, i
den ene ende af fileterne.
Fold fileterne sammen, så kødsiden vender udad.
Vend dem i havregryn, og steg dem i en blanding af olie og smør, til
de er gyldne.
Læg dem i et fad af passende størrelse.
Fordel løgringene ud over, og hæld eddikelagen over.