Logo

Gravad laks 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 spsk salt
3 spsk sukker
2 bdt dild
1 tsk hvide peberkorn
2 friske laksefileter

Find først en passende form til fisken – fx. en gratinform eller en flad skål. Knus peberkornene i morteren eller en flad skål. Bland med det grove salt.

Mærk begge laksefileter efter med fingerspidserne. Træk benene ud med en pincet. drys salt, sukker og peberblanding på begge side af fileten. En ad fileterne lægges så med skindet nedad i formen.

Skyl dilden kort, ryst den tør og hak den fint. To tredjedele af dilden fordeles på laksefileten i formen, så på den anden, der også allerede er krydret og ligger med skindet opad. drys resten af dilden over.

Læg alufolie hen over laksen i formen. Læg et træbræt hen over for at give tyngde – bedst med et par konservesdåse r ovenpå. Sæt det i køleskabet, og lad det stå der i 2 dage. Hver dag vendes laksen 1-2 gange i formen, så begge fileter prøver at ligge nederst og trække godt i marinaden.

Det var så det! Det sværeste ved hele processen er faktisk at skære det ud og servere det. Hvis man har en rigtig laksekniv, kan man være lykkelig – på grund af den lange, smalle og elastiske klinge, som man kan lave supertynde skiver med. Men man kan naturligvis også klare sig med en anden, så lang kniv som muligt.

Tag fileterne op af marinaden og lad dem dryppe af. Læg dem på et skærebræt med skindsiden nedad. Den lange kniv skal næsten lægges vandret an til snittet og føres parallelt fladt med fisken.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.130 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her