Logo

Gratineret løgsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gratineret løgsuppe

 

Dette er en god gammel klassiker, der passer godt både til vintervejret og slunkne pengepunge efter jul. Jo mere tid du ofrer på de bløde løg, desto mere intens bliver smagen.

Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 1 time 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

3 store løg

1-2 fed hvidløg

3 kviste frisk timian

1 laurbærblad

¼ tsk salt

1 spsk olie eller smør

1 spsk hvedemel

½ liter bouillon eller vand

evt. ½ dl sherry

sort peber

sherryvineddike eller citronsaft

salt og peber

2-4 skiver flutes eller lyst brød

50-75 g gruyere ost eller emmentaler

*

 

Pil løg og hvidløg og snit dem fint.

Steg dem langsomt gyldne sammen med timian, laurbær og salt i en gryde med olie eller smør ved svag varme i 30-45 min. under omrøring.

Drys melet i gryden og rør det ud i løgene.

Tilsæt væske og friskkværnet sort peber.

Lad suppen simre ca. 20 min.

 

Tag timiankviste og laurbærblad op.

Smag suppen til med sherryvineddike eller citronsaft, salt og peber.

Fordel den i 2 ovnfaste suppeskåle.

 

Rist brødet let og læg det på suppen.

Riv osten groft, drys den over og gratiner under grillen i ovnen 3-5 min.

Server straks.

 

TIPS: Gnid evt det ristede brød med et overskåret hvidløgsfed, før det lægges på suppen.

Brug evt. flere forskellige slags løg og måske en porre. Erstat evt. timian med oregano, rosmarin eller salvie.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.664 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her