Logo

Focaccia med grahamsmel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Focacciabrød er fladebrød, der oprindeligt stammer fra Italien. De kan for eksempel bruges som tilbehør til supper, kødretter, til salater og så videre. Det smager selvfølgelig bedst lune fra ovnen.

 

1 brød

14 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
6 ½ dl vand
1 spsk salt
½ pk gær
½ dl olivenolie
1 spsk tørrede krydderurter, fx. rosmarin eller timian
et par kviste friske krydderurter
1 spsk groft salt

Bland hvedemel, koldt vand og gær i en foodprocessor og kør dejen 10-1 5 min. Tilsæt en spsk salt og kør et par minutter til. Lad dejen hæve 45 min. under et klæde.
Beklæd en bradepande med bagepapir smurt med lidt olivenolie. Rul dejen ud til en tyk plade og placer den på bagepapiret. Pensl oversiden med olivenolie og strø krydderurterne på. Lad det igen hæve tildækket i 45 min. Forvarm ovnen til 250°.
Strø salt på brødet og sæt det i ovnen. Skru ned til 225° og bag brødet i 20 min.

Tips: Gluten kræver 10-15 minutters bearbejdning for at udvikles optimalt. Det gælder både når man ælter på maskine(ved lav hastighed) og med hænderne.

Tips: ved bagning er det særlig vigtigt med korrekt ovntemperatur. Denne falder, når lugen åbnes og pladen sættes i ovnen. Forvarm derfor altid ovnen til ønsket temperatur + 25º, sæt pladen i ovnen, og skru så ned til den rigtige temperatur.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her