1 brød
14 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
6 ½ dl vand
1 spsk salt
½ pk gær
½ dl olivenolie
1 spsk tørrede krydderurter, fx. rosmarin eller timian
et par kviste friske krydderurter
1 spsk groft salt
Bland hvedemel, koldt vand og gær i en foodprocessor og kør dejen 10-1 5 min. Tilsæt en spsk salt og kør et par minutter til. Lad dejen hæve 45 min. under et klæde.
Beklæd en bradepande med bagepapir smurt med lidt olivenolie. Rul dejen ud til en tyk plade og placer den på bagepapiret. Pensl oversiden med olivenolie og strø krydderurterne på. Lad det igen hæve tildækket i 45 min. Forvarm ovnen til 250°.
Strø salt på brødet og sæt det i ovnen. Skru ned til 225° og bag brødet i 20 min.
Tips: Gluten kræver 10-15 minutters bearbejdning for at udvikles optimalt. Det gælder både når man ælter på maskine(ved lav hastighed) og med hænderne.
Tips: ved bagning er det særlig vigtigt med korrekt ovntemperatur. Denne falder, når lugen åbnes og pladen sættes i ovnen. Forvarm derfor altid ovnen til ønsket temperatur + 25º, sæt pladen i ovnen, og skru så ned til den rigtige temperatur.