Sandwichen er dejlig til frokost (ikke mindst dagen efter en
våd julefrokost), men kan også sagtens gøre det ud for aftensmad
# Det skal du bruge:
Dressing:
2 spsk græsk yoghurt 2%
2 spsk mayonnaise
1 spsk grov sennep
1 tsk æbleeddike
1 tsk akaciehonning
havsalt og friskkværnet peber
800 g ribbensteg med svær (Se opskrift her)
2 danske æbler
syltede cornichoner
1 lille portion rødkål
4 gode sandwichboller
*
Sådan gør du:
Rør yoghurt, mayonnaise og sennep sammen til en dressing, og
smag til med eddike, honning, salt og peber.
Skær æblerne i kvarter, befri dem for kernehus, og skær
æblerne i tynde skiver.
Skær også cornichonerne i skiver.
Lun rødkålen op i en lille gryde, og lun evt. også
flæskestegen i ovnen ved 170 °C i 10-15 min.
(gør det, før du skærer den i skiver, så den ikke bliver
tør).
Flæk sandwichbollerne, og varm dem evt. op i ovnen.
Smør derefter dressingen på både top og bund.
Skær ribbenstegen i 8 skiver, og læg 2 i hver bolle, drys med
lidt salt, og kom derpå tynde skiver af frisk æble, lun rødkål (dryp evt. af i
sigte først) og cornichoner i.
Luk bollerne sammen, og server dem straks.
Hvis de kommer til at stå lidt, kan du risikere, at saften
fra rødkålen alligevel arbejder sig ned i brødet, så lad være med at gemme –
bid straks til bollen i stedet!
Tips: Sandwichen er dejlig til frokost (ikke mindst dagen
efter en våd julefrokost), men kan også sagtens gøre det ud for aftensmad.