2 ½ dl tør ( ikke sød ) hvidvin
½ dl vinaigre
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
4 helenelliker
1 tsk merian
1 tsk salt
½ tsk peber
600 g magert flæskesmåkød
3 spsk olie
2 løg
1 grøn peberfrugt
meljævning
125 g frosne ærter
4 skiver franskbrød
lidt olie til stegning
1 appelsin skåret ud til både
Vinen blandes med alle de forskellige ingredienser til en lage, hvori flæskekødet, der er skåret i strimler, trækker koldt 2 dage, vendes af og til. Marinaden sies fra kødet, der nu brunes i varm olie på en pande og efterhånden lægges over i en gryde. Løgene, der er skåret i både, let brunes i lidt olie sammen med peberfrugten, også i strimler, uden kerner , og tilsættes lidt efter kødet, herover hældes marinaden og det hele småsteger under låg, til kødet er mørt, ca. 40 min. – det kommer an på kødet, men mørt skal det være.
Til sidst jævnes gryden og smages til og ærterne tilsættes og småkoger med i 5 min. Franskbrødet i skiver uden skorper skæres i trekanter, der nu steger gyldne og sprøde i olie, serveres på fadet med gryderetten tillige med appelsinbådene.