En lækker forret som sorgløst og enkelt kan forberedes i god
tid, så man får tid til at tage sig af gæsterne, når de kommer • Butterdej og
ost er ret fede levnedsmidler så her er det en god ide at satse på en mere
mager hovedret.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 8 kurve
# Råvarer til Butterdejskurve fyldte:
4 plader butterdej
2-3 kyllingefileter à 90 g
1 porre
1 fed hvidløg
1 spsk olie
4 spsk flåede tomater passerede
½-1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
1 tsk rosmarin
125 g mozzarellaost
1 spsk reven parmesanost
2 tomater
mel til udrulningen
*
Fremgangsmåde:
1 Læg de frosne butterdejsplader på bordet og lad dem tø
lidt.
Skær kyllingefileterne i meget fine tern.
Skyl porren grundigt og skær den i fine strimler, også det
grønne.
Pil hvidløget og hak det fint.
2 Opvarm olien på en teflonpande og steg kødet lidt - det
skal ikke brunes - tilsæt porre og hvidløg og lad det stege med en kort stund.
Tilsæt tomaterne.
Krydr med salt, peber og smuldret rosmarin og lad det blive
koldt.
Skær mozzarellaen i fine tern og bland med parmesanosten.
Vend osten i kødblandingen.
Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
Fjern stilkfæstet.
3 Varm ovnen til 200 °C
Skyl soufflé- eller muffins-forme med koldt vand.
4 Rul butterdejen ud på et melet bord.
Skær 2 cirkler ca. 12 cm i diameter ud af hver plade og læg
dem i formene.
Fordel fyldet i skålene og dæk med 1 tomatskive på hver
kurv.
Drys med salt og peber.
Bag kurvene gyldne i den varme ovn, ca. 20 min.
Tips & råd
Tryk cirkler ud med en udstiksform eller ved hjælp af et
ikke alt for tykt glas, eller stil glasset på dejen og skær en cirkel ud med
glasset som mål.
I stedet for kyllingekød kan du bruge champignon eller
østershatte.
Rens dem og skær dem i små tern. Steg svampene til væsken er
fordampet.
PR. PORTION: Energi: Kcal 427 = kJ 1793
Kulhydrat 27 g Protein 37 g Fedt 19 g (40%) Fibre 2 g