Muslinger:
1 kg blåmuslinger
1 gulerod, skrællet og hakket groft
½ knoldselleri, skrællet og groft hakket
1 persillerod, skrællet og groft hakket
2 fed hvidløg
1 alm. løg, groft hakket
2 dl hvidvin
25 g smør
Bulgur:
200 g bulgur, kogt og nedkølet
1 rødløg, skåret i både
1 håndfuld ramsløg, groft plukket
1 håndfuld skvalderkål, fint plukket
*
Vask alle muslingerne, og kassér de blåmuslinger, som ikke vil lukke helt. Kom rodfrugter i en gryde med lidt olie og rist dem nogle minutter uden af tage farve.
Tilsæt muslinger og rist videre. Kom hvidvin i og låget på.
Kog i godt 6–8 minutter.
Sigt muslingerne fra og pluk dem fra skallerne.
Husk, de muslinger, der er lukket, skal kasseres.
Selve muslingekraften koges let ind og piskes op med smør. Vend bulgur i og krydr godt med salt og peber.
Evt. lidt citronsaft.
Ved servering vendes både ramsløg, skvalderkål og de plukkede muslinger i sammen med rødløg.
Spis brød til.