Logo

Asparges med pocheret æg og krydderurtesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En dejlig søndagsfrokostret til et godt glas hvidvin.
 
1 bdt grønne asparges
4 æg
1 spsk eddike
 
Krydderurtesalat:
1 bdt kørvel
1 bdt purløg
1 spsk kapers
Spåner af Pecorino eller Parmesan
 
Croutons:
2 tynde skiver hvedebrød
2 spsk extra jomfruolivenolie
1 tsk nigella frø
Salt,  kværnet sort peber
1 spsk extra jomfruolivenolie
 
Croutons: Skær brødet i aflange stykker og vend dem i olivenolie og salt.
Bred brødstykkerne ud på en bageplade med bagepapir og drys med nigella frø.
Bag dem gyldne i ovnen ved 220ºC i ca. 15 minutter
Lad croutonerne køle af.
 
Æg: Kom vand i en gryde eller i en høj pande, så det dækker ca. 5 cm.

Tilsæt eddike og bring i kog.
Slå æggene ud i hver sin kop - det gør det lidt nemmere at få hviden samlet om blommen, når æggene pocheres!
Hæld forsigtigt æggene i det kogende vand og pocher dem i ca. 5 minutter.
 
Skær den nederste del af aspargesstænglen og blancher aspargese­ne i letsaltet vand i 3-5 minutter
 
Krydderurtesalat: Bland krydderurterne med kapers og ostespåner. Anret aspargesene med pocheret æg og kom krydderurtesalaten over. Læg croutonerne ved og dryp med lidt extra jomfruolivenolie og kværn sort peber over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.052 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her