6 æg
3 spsk piskefløde
salt og peber
1 løg
1 bagekartoffel
2 tomater
lidt frisk chili
1- 2 fed hvidløg
lidt smør
1 bundt/potte basilikum
200 g Parma- eller Serranoskinke
Æggene piskes sammen i en skål med piskefløde, salt og peber.
Løg og kartoffel skrælles, løget deles og snittes i tynde skiver. Kartoflen rives på den
grove side af rivejernet. Tomaterne hakkes groft, og chilien og hvidløget snittes fint.
Kom en smule smør på en pande, og tilsæt løg og revet kartoffel. Lad det riste ved jævn varme, til begge dele er møre. Tomater, chili og hvidløg kommes i og varmes med et minut. Hæld de sammenpiskede æg ovenpå, og lad det stå og sætte sig nogle minutter. Vend det forsigtigt rundt - retten er a la ruskumsnusk (røræg med fyld) - men vend det ikke for meget, så det smuldrer.
Kom en masse frisk basilikum og skinke på, og anret ægge-kartoffelblandingen med skiver af skinke. Spises med groft brød eller rugbrød til.