600 g torskefilet
salt
peber
2 spsk olivenolie
4 spsk rasp
Mos:
750 g melede kartofler
1 – 1 ½ dl mælk
1 bundt persille
2 spsk olivenolie
200 g blandede svampe
1 tsk olivenolie
Skær fisken i portionsstore stykker.
Læg dem i et smurt ovnfast fad, og dryp lidt olivenolie over.
Drys med salt, peber og rasp.
Dæk fadet med bagepapir og bag fisken ved 200°C, i ca. 15 – 20 minutter til fisken er fast i kødet.
Grøn kartoffelmos:
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
Kog dem møre, hvilket tager ca. 2 minutter.
Afdryp kartoflerne – og mos dem herefter.
Pisk dem igennem med mælk, så de får en tilpas konsistens.
Blend persille med olivenolie og rød det i kartoffelmosen.
Smag til med salt og peber
Rist svampene sprøde i lidt olie.
Drys salt og peber på og server dem til fisken.
Læg kartoffelmos på en tallerken.
Ovenpå lægges den bagte torsk – og uden om lægges svampe blandingen.