Logo

Sur stærk suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 tørrede kinesiske svampe
2 skiver bønneost (1 skive er 1 ½ cm tyk med et fladmål på 7x7 cm.)
1,25 dl bambusskud fra dåse (evt tørrede bambus opblødt i vand)
125 g magert svinekød uden sener
1 l. hønsebouillon
1 tsk salt
1 spsk kinesisk soya
1 tsk hvid peber
2 spsk vinaigre eller eddike
2 spsk Maizenamel (majsstivelse)
1 æg
2 tsk vegetabilsk olie (helst sesamfrøolie)
1 tynd porre med top
 
Læg de tørrede svampe i varmt vand i en halv time, hvorefter vandet hældes væk, fjern de seje svampestilke.
Hattene, der er tilbage skæres først i skiver på den ene led og derpå i strimler på den anden.
Skyl bambus og bønneost i koldt vand og skær dem i strimler, ligesom svampehattene.
Det magre svinekød skæres også i strimler på 4-5 cm´s længde
Porren snittes i tynde strimler.
Maizenamelet røres ud i 2 spsk vand til jævning
Ægget sammenpiskes i en skål for sig.
Alle ingredienserne stilles parat inden for rækkevide.
Bland hønsebouillon, salt, soya, svampe, bambusskud og flæskestrimler i en gryde, som bringes i kog.
Lad det koge i ca. 3 minutter.
Tilsæt derpå bønneosten, peber og vinaigre.
Kog det op igen.
Pisk Maizenajævningen i suppen til den er jævnet og kog op.
Derpå hældes lidt af suppen op i det sammenpiskede æg, det er vigtigt, at suppen ikke koger, når det hældes ned i æggemassen, som i givet fald blot vil stivne.
Når denne slat suppe er blandet godt med det sammenpiskede æg, skal det hældes tilbage i den store portion suppe som på dette tidspunkt heller ikke må koge,
Når æggemassen er kommet i suppen må suppen overhovedet ikke koge mere, derfor skal dette sidste led foregå lige inden suppen serveres.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.439 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her