Stegetid i trykkoger: 40-45 min. afhængig af hønens alder
# Ingredienser
1 høne på 1 ½-2 kg
salt, peber
Til stegning:
2 spsk smør
2 spsk olie
1½ dl suppe, bouillon (evt. hønsebouillon fra dåse)
1½ dl piskefløde
evt. jævning
Fyld:
100 g fintskåret bacon
2 spsk langkornede ris
1 finthakket løg
lever, hjerte og kråse fra hønen, hakket fint
125 g champignon
* Tilberedning
Svits baconen til fyldet sammen med løg, indmad og svampe.
Bland det med risene og krydr med salt og peber.
Fyld det i hønen og sy for åbningen eller luk med kødnåle.
Lad smør og olie blive gyldent i trykgryden.
Brun hønen på alle sider og tilsæt suppen.
Krydr med salt og peber og læg låg på gryden.
Bring den på tryk og steg hønen i ca 45 min, hvis det er en ganske ung høne er stegetiden fra 5-10 min. kortere.
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt.
Tag hønen op og del den i portionsstykker.
Hæld fløden i gryden.
Lad skyen koge lidt ind og jævn evt.
Anret hønen på et fad sammen med fyldet og server saucen til.
Kogte kartofler og/eller grønsager serveres til sammen med en grøn salat.