Hemmeligheden ved denne opskrift er, at lade den fantastiske
aroma udvikle sig ved langsom kogning. Den er virkelig værd at vente på! og
økonomisk.
• Oksekød er en ret mager proteinkilde • Sennep er en mager
smagsforstærker.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time og 15 min. 8
Portioner
# Råvarer til Oksegryde med svampe
1 kg oksekød i tern
½ dl hvedemel
1½ tsk salt
½ tsk sort peber
2 spsk smør eller margarine
2 løg
3 stilke bladselleri
6 tomater
2 fed hvidløg
1 l oksebouillon (eller fond)
2½ dl tør rødvin
1 tsk oregano
2 tsk dijonsennep
(eller 1 tsk sennepspulver)
1 spsk worcestershiresauce
¼ dl tomatpuré
300 g friske champignoner eller shiitakesvampe
* Fremgangsmåde:
1 Bland melet med salt og peber.
Afpuds kødet og vend kødstykkerne i det krydrede mel.
2 Smelt fedtstoffet i en stegegryde og brun kødstykkerne i
ca. 3 min.
Hak løgene og lad dem stege med yderligere 3 min, eller til
de er næsten klare.
3 Skyl bladsellerien og skær den i skiver.
Skyl tomaterne og skær dem i tern.
Pil og hak hvidløgene og kom dem i sammen med bouillon, vin,
selleri, tomater, oregano, sennep, worcestershiresauce og tomatpuré.
Lad det simre under låg i ca. 1 time eller til kødet er
mørt.
4 Skiv svampene og rør dem i gryden.
Lad det simre yderligere 5 min. eller til de er møre.
Server med hvide kartofler, kartoffelmos eller ris og
grønsager.
Tips & råd
Anvend en dobbelt plastpose, når du skal panere kødet.
Hæld melblandingen i posen.
Læg derefter kødstykkerne i posen og ryst den godt.
Du kan blande forskellige slags svampe.
Vælg mellem frisk eller tørret shiitake (en japansk
svampesort), champignon og østershatte.
SERVERINGSFORSLAG
Server et godt brød til, så gæsterne kan dyppe den fine
sauce op.
PR. PORTION: Energi: Kcal 286 = kJ 1201
Kulhydrat 11 g Protein 29 g Fedt 14 g (44%) Fibre 2 g