500 g kyllingelår
2 liter vand
1 løg i både (ca. 75 g)
1 frisk chili
1 spsk groft salt
2 gulerødder i mundrette bidder (ca. 150 g)
1 rød peberfrugt i tern (ca. 125 g)
250 g haricots verts i skrå stykker
100 g svampe - fx shiitake, østershatte eller champignon i skiver
1 pakke ægnudler (ca. 250 g)
4 fintsnittede forårsløg
2 spsk chiliolie eller olie rørt med tabasco eller friskhakket chili
Tilbehør: 100 g groft brød
Kom kyllingelår i en gryde med koldt vand og bring det i kog.
Tilsæt løg, chili og salt.
Lad kyllingen koge ved svag varme i ca. 1 time.
Skum suppen for urenheder undervejs.
Tag kyllingen op og si suppen når den er færdigkogt.
Befri kyllingen for skind og ben og skær kødet i mindre stykker.
Kom kødet tilbage i suppen sammen med gulerødder, peberfrugt, bønner og svampe.
Bring suppen i kog og kog den i ca. 5 min.
Kog imens ægnudlerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 5 min.
Hæld vandet fra og kom nudler og forårsløg i suppen. Smag til.
Dryp chiliolie i suppen efter smag og server med brød til.
Nudelsuppe er en populær - og samtidig meget mager ret. Lad dit barn skylle grønsagerne. Det større barn kan skære svampe i skiver og måske også de hårde grønsager. Det er lettest at starte med at lære at skære de bløde grønsager. For det lille barn er det lettest at drikke suppen fra en kop og spise nudlerne med gaffel bagefter. Større børn synes, det er sjovt at spise nudlerne med pinde.
Fryseegnet: Ikke afprøvet