Kinesisk madlavning når den er bedst. Denne farvestrålende
og sprøde ret bliver helt sikkert en af familiens favoritter.
• Svinemørbrad er meget magen kød • Broccoli giver måltidet
et højt C-vitaminindhold.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 15 min. 6 Portioner
# Råvarer til Mørbradgryde Orientalsk
450 g svinemørbrad
2½ dl hønsebouillon
3 spsk kinesisk soya
2 spsk maizenamel
1 spsk vegetabilsk olie
2 fed hvidløg, finthakkede
1 mellemstort løg, skåret i 8 både
2 røde peberfrugter, grofthakkede
500 g broccolibuketter
1 tsk chilipeber
5 dl kogte løse ris
1½ dl cashew eller jordnødder
* Fremgangsmåde:
1 Bland bouillon, soya og maizenamel i en skål.
Varm en wok eller stegepande ved god varme.
Skær kødet i ca. 1 cm tykke medaljoner og skær dem derefter
i ca. ½ cm små strimler.
2 Hæld olien i wokken/panden og varm den op, men lad den
ikke ryge.
Brun kødet i olien.
Rør rundt hele tiden til kødet ikke længere er rosa, ca. 5
min.
Læg kødet på et stykke køkkenrulle.
3 Brun løg og hvidløg i ca. 2 min. under stadig omrøring.
Læg peberfrugt, broccoli og chilipeber i og steg grønsagerne
sprød-møre, ca. 2 min.
4 Tilsæt kødet og bouillon-blandingen og steg til kødet er
varmt og saucen jævn, ca. 5 min.
Rør nødderne i.
Anret ris og gryderet på tallerkener. Server straks.
Tips & råd
Glasnudler er et glimrende alternativ til ris i denne
opskrift. Disse lange, tynde nudler har fået deres navn pga. at de er næsten
gennemsigtige.
Orientalske grønsager såsom minimajs, vandkastanjer.
enoki-svampe, bambusskud og bønnespirer er andre eksotiske ingredienser til
wokretter.
VARIATION
Hvis du vil spare lidt flere kalorier kan du udelade
cashewnødderne.
Så bliver kalorieindholdet 161 og fedtindholdet 4.2 gram
(23%).
PR. PORTION: Kalorier 311 = Kilojoule 1329
Kulhydrat 19 g Protein 22 g Fedt 16 g (46%) Fibre 3 g