2 svinemørbrad (min. 800 g)
50 g smør
ca. ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 ½ - 2 dl piskefløde
saften af 1 appelsin
250 g svampe (gerne østershat)
Sener og hinder skæres af mørbraderne. Smørret gyldnes i en gryde, mørbraderne brunes lidt, krydres med salt og peber og tages op af gryden.
Piskefløden og appelsinsaft kommes i gryden og smages til med og peber. Saucen gives et opkog, inden mørbraderne igen lægges tilbage i gryden, og det hele steger under låg i ca. 20 min. Til du kan mærke, at mørbraderne er faste at mærke på.
Imens skærer du svampene i tern, bruner dem af på en helt tør pande og hælder dem til sidst op i saucen.
Mørbraderne skæres i skiver, lægges i et fad og overhældes med saucen. Serveres sammen med fx Basmatiris eller noget andet, der er godt til at "suge saucen op".