Logo

Kartoffel- og svampe suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffel- og svampe suppe

 

Denne cremede suppe får en ekstra kraftig smag fra det røgede flæsk.

• Kartofler og grønsager gør suppen både vitamin- og mineralrig.

• Vælg helst et magert stykke røget flæsk.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 4 portioner

 

# Råvarer til :

50 g magert røget flæsk

1 stor gulerod

1 porre

100 g rodselleri

600 g kartofler af en melet sort

smør eller margarine til stegningen

1¼ l grønsagsbouillon

100 g champignoner

½ spsk friskpresset citronsaft

½ tsk salt og ¼ tsk hvid peber

et par blade frisk merian

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skær sværen af flæsket. Skær flæsket i små tern.

Skræl guleroden og skyl porren godt.

Skræl og skyl selleri og kartofler.

Skær alle grønsager i små tern. Striml porren.

 

2 Brun flæsket let ved svag varme i en stor teflongryde.

Tilsæt evt. 1 tsk fedtstof.

 

3 Tilsæt grønsager og kartofler og lad dem stege med en kort stund.

Hæld grønsags bouillonen på og bring det i kog.

Lad det hele simre under låg ved jævn varme 15-20 min. til kartoflerne er møre.

 

4 Rens champignonerne og skær foden af.

Skær svampene i tynde skiver og dryp dem med citronsaften.

 

5 Tag kartoflerne op af gryden og mos dem lidt med en kartoffelmoser.

Bland de mosede kartofler i suppen og smag til med lidt salt og peber.

 

6 Smelt lidt fedtstof på en pande.

Svits svampene nogle minutter.

Hæld suppen op i dybe tallerkener.

Kom champignonerne på og garner med frisk merian.

 

Tips & råd


Kartoffel- og svampe suppe 

Har du ingen kartoffelmoser, kan du trykke kartoflerne ud med en ske mod grydens kant.

De mosede kartofler giver suppen en herlig konsistens.


Kartoffel- og svampe suppe 

En rest selleri kan du rive groft og blande i en grøn salat.

Hæld gerne lidt vinaigrettedressing over.

Men salaten smager også godt som den er.

 

SERVERING: Garner evt. suppen med en skefuld cremefraiche.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 226 = kj 948

Kulhydrat 36 g Protein 9 g Fedt 5 g (20%) Fibre 7 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.025 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her