1 kg kalvefilet, afpudset
olie til stegning
2 rødløg
8 skiver spegeskinke
250 g champignon eller østershatte
50 g smør
sauce:
4 røde peberfrugter
3 spsk hvidvinseddike
1 dl olie
½ l. piskefløde
½ l. kalvebouillon
salt
peber
Tilbehør:
sæsonens friske grønsager
Kalvefilet:
Rødløgene skæres i små tynde både. Spegeskinken i strimler og svampene skæres i skiver . De skårne urter og svampe samt skinken steges møre på en pande i smørret.
Skær imens en lomme i kalvefileten og fyld denne med svampe, løg og skinke. Kalvefileten brunes godt af på panden i den varme olie. Steges herefter videre i ovnen 3 x 15 minutter ved 200º C.
Rød pebersauce:
De røde peberfrugter skæres i mindre stykker og steges i varm olie. Hvidvinseddike tilsættes og koges ind til det halve. Bouillonen tilsættes og saucen koges yderligere 30 minutter. Herefter blendes saucen godt og hældes tilbage i gryden. Der tilsættes fløde og saucen koges op. Smag til med salt og peber