Med denne cremede svampesauce med kylling får du nemt sneget
lidt ekstra grønsager indenbords.
4 personer. Arbejdstid: 30-45 min. Samlet tid: 45 min.
# Ingredienser:
400 g kyllingeinderfilet
25 g smør
225 g blandede svampe, fx champignoner og østershatte
2 rødløg skåret i tynde både
1 fed hvidløg, grofthakket
4 dl madlavningsfløde 8% - bør omrystes
1¼ tsk groft salt
1 drys friskkværnet peber
3 l vand
1 spsk groft salt
250 g tørret fuldkornsspaghetti
3 gulerødder i spaghettitynde strimler
1 squash i spaghettitynde strimler
2 dl grofthakkede friske basilikumblade
1 håndfuld friske basilikumblade til pynt
1 drys friskkværnet peber
*
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande.
Steg kyllingekødet ved kraftig varme i ca. 4 minutter - vend
af og til.
Tag kødet op.
Kom resten af smørret i panden sammen med svampe, løg og
hvidløg.
Steg det, stadig ved kraftig varme, i ca. 2 minutter.
Kom det stegte kyllingekød tilbage i panden sammen med
madlavningsfløde, salt og peber og varm retten godt igennem under omrøring.
Smag til.
Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet
gryde.
Kog spaghettien 8-10 minutter til den er mør uden at være
blød.
Tilsæt gulerods- og squashstrimler og kog dem med i ca. 1
minutter.
Hæld spaghetti og grøntsager til afdrypning i et dørslag.
Anret grønsagsspaghettien i en stor skål.
Hæld den cremede svampesauce over og drys med friske
basilikumblade og friskkværnet peber.
Tips: Der findes forskellige specialredskaber til at lave
tynde strimler af grønsager, fx en julienneskærer eller andre deciderede
maskiner. Det er dog muligt at lave strimler med en almindelig
kartoffelskræller eller tyndskræller; det giver blot en lidt bredere strimmel.