Logo

Fyldt hvidkål med røget spæk og Roquefort

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spidskål, savoykål, rosenkål, hvid- og rødkål, blomkål, aspargeskål (broccoli), grønkål, kålrabi, glaskål - ja, og så er der jo også kinakål!
Alt sammen kål med hver deres fordele og smag og med masser af andvendelsesmulig­heder. Som let ret eller tung ret, sommer eller vinter. Fintsnittet kål i wok med asiatiske krydderier, surkål kogt med vin og bacon. Fx. fyldt hvidkål - en glemt måde at lave hvidkål på, men med lidt fantasi og krydderi kan det blive en dejlig middagsret.
En af vore favoritter er rosenkålen, en lille kugle bestående af bløde blade og en fast hård kerne. Bladene kræver nænsom behandling, mens kernen kan koges og pureres med citron og smør. En fantastisk smag langt fra de ildelugtende militærgrønne kugler, som vi fik serveret som børn.


# Ingredienser

1 hvidkålshoved
400 g mager hakket kal­vekød
2 dl fløde
2 æg
1 spsk hakket rosmarin
1 spsk hakket timian
1 fed hvidløg
1 tsk Madagascar peberkorn
Salt
Lys fond til pochering
100 g røget spæk i tern
Svampe efter udbud
 
Roquefortsauce:
½ l lys fond (fra pochering)
1 dl cremefraiche 38%
75 g Roquefort
Salt, peber

* Tilberedning

Skær bunden/stokken af hvidkålshovedet og udhul det, til der er en 2-3 cm tyk kålkant til­bage
Kør kalvekødet sejt i foodprocessor med salt, tilsæt æg og fløde og smag til med krydderurter og peberkorn.
Vend til sidst tern af ristet røget spæk i.
Fyld farsen i det udhulede kålhoved.
Læg et stykke bagepapir på som låg, bind kålhove­det op i et viskestykke og pocher i ca. 1 time i den lyse fond.
 
Roquefortsauce:
Reducer ½ l af den lyse fond til ca. 1 dl
Blend med cremefraiche og Roquefort, smag til og server det fyldte kål­hoved med Roquefortsauce og ristede svam­pe.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.998 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her