150 g usaltede jordnødder
rød karrypasta og palmesukker, 1 spsk af hver
1 dåse kokosmælk (4 dl)
1 dl vand
3 spsk fiskesauce
700 g dorade
1-2 spsk tempuramel (asiatisk hvedemel)
6 spsk solsikkeolie
200 g broccoli
150 g østershatte
2 friske, grønne peberkviste
3 spsk østerssauce
2 spsk fiskesauce
Rist jordnødderne gyldne i wokken uden fedtstof, lad dem køle af, og mal dem fint i blenderen.
Bring karrypasta, sukker, 1 dl kokosmælk og vand i kog i en gryde under konstant omrøring.
Smag til med fiskesauce.
Tilsæt jordnødderne, og rør resten af kokosmælken i.
Lad det simre sagte i ca. 15 min. Rør af og til undervejs.
Skyl doraden, dup den tør, og lav skrå snit på begge sider med ½ cm afstand ind til rygbenet, begyndende ved hovedet.
Drys doraden overalt med tempuramel, og steg den i ca. 8 min i wokken i 3 spsk olie, til den er gylden. Hold den varm.
Skyl broccolien, del den i små buketter, skræl stokken, og skær den i skiver.
Gør østershattene i stand, og skær dem i to eller tre dele alt efter størrelse.
Varm resten af olien op i wokken.
Brun lidt efter lidt broccoli, svampe og afplukkede peberkviste kraftigt.
Krydr med østers- og fiskesauce.
Anret fisken oven på grønsagerne, og server den sammen med jordnøddesaucen.