Logo

Asiatisk suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asiatisk suppe

 

Prøv en dejlig varm suppe med mange grønsager og masser af smag. Grønt og godt.

Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid. 15 min. 4 personer.

 

#

1 stilk citrongræs

2½ cm frisk ingefær

2 fed hvidløg

2 spsk soja

2 tsk Sake eller tør sherry

1 lime

1 tsk sukker

8½ dl vand

2 tsk olie

2-3 gulerødder

100 g svampe

1 rød chili

100 g babymajs

50 g frisk babyspinat

100 g bønnespirer

*

 

Fjern de yderste grove blade på citrongræsset, skræl ingefæren og pil hvidløgsfeddene.

Snit dem fint.

 

Læg citrongræs. ingefær og hvidløg i en gryde, og tilsæt soja, Sake, limesaft, sukker og vand.

Lad det simre under låg i ca. 10 min.

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler.

Rens svampene, og skær dem i mindre stykker.

Snit chilien i tynde skiver (uden frø og mellemvægge).

 

Rist gulerødder, babymajs, svampe og chili på en pande med olie i 5 min., og tilsæt spinat og spirer. Fordel grønsagerne i 4 suppeskåle, og si den varme suppe over.

 

TIPS: Sake () (udtales [sake] på japansk) er en alkoholisk drik fra Japan. Drikken laves af ris.

På japansk er sake ordet for en hvilken som helst alkoholisk drik,

mens ordet for sake er Nihonshu (日本酒), hvilket betyder japansk sake.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.527 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her