Logo

7 timers lammekølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
7 timers lammekølle

Gigot d'Agneau dit de 7 Heures
 
1 lommekølle
3-4 gulerødder
3 løg
10 skolotteløg
1 hvidløg
500 g chompignons de Paris
1 bouquet garnie
1 glas cognac
½ l. hvidvin
2 l. lammefond
100 g røget bacon
150 g smør
Salt, peber
 
Udben lammekøllen, men bevar "skæftet".

Krydr med salt og peber.

Brun køllen sammen med benet i et fad i ovnen ved 180ºC i 30 minutter, så den begynder at give lidt saft fra sig.
Hak imens grønsagerne i min­dre stykker.
Tag køllen ud af ovnen.
Læg grønsagerne i fadet og lad simre ca. 15 minutter.
Læg køllen oven på grønsagerne sammen med bouquet garni og bacon i tern.
Deglaser med cognac og hvidvin.
Hæld lam­mefond på, dæk fadet og stil til­bage i ovnen.
Lad nu køllen småstege ved 120ºC i 7 timer, men husk at dryppe den hyppigt med skyen undervejs.
Tag køllen ud, hæld saucen gen­nem et dørslag, reducer og pisk de kolde smørtern i.
Server lammekøllen med fx fri­ske grønsager eller med en Gratin de Capucins, kartoffelski­ver i lag med frisk spinat og svampe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (9 stemmer)
Siden er blevet set 10.607 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1110106-05-2017 08:52:20 Johnny Paulick
Først.... Hvordan skaffer man 2L Lammefond..? Dernæst... Hvordan kan det siges at man steger en lammekølle i 1/2L Hvidvin-1.glas cognac & 2.L Lammefond..? Bliver den ikke snare kogt i al den væde..?

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her