Disse tre marinader er så gode at de kun må bruges i fritiden.
Marinade til oksekød:
2 spsk cognac
1 spsk honning
saft og revet skal fra ½ økologisk eller usprøjtet citron eller appelsin
4 bøffer
Bland cognac, honning, citronskal og -saft sammen.
Kom bøffer og marinade i en plastikpose, og lad det ligge koldt nogle timer.
Tag bøfferne ud af posen, og brug resten af marinaden til saucen.
Marinade til andebryst:
¼-1/6 finhakket frisk ananas
1 spsk citronsaft
½ hakket frisk chili uden kerner eller frisk finhakket ingefær
2 spsk olie
1-2 andebryster
Bland ananas, citronsaft, chili og olie sammen.
Kom marinade og andebryster i en plastikpose.
Lad det ligge koldt 2-6 timer.
Tag kødet ud af posen, og brug resten af marinaden til saucen.
Marinade til fjerkræ:
2 dl yoghurt naturel
2 fed knuste hvidløg
finhakket frisk ingefær eller knuste korianderfrø
4 kyllingebryster
Bland yoghurt, hvidløg og ingefær sammen.
Kom kylling og marinade i en plastikpose og lad det ligge koldt fra 2-8 timer.
Tag kødet ud af posen, og kasser resten af marinaden.