I venners lag: Traditionelt tilbehør er pommes frites og
bearnaise sauce, men andre former for kartofler kan også bruges evt. sammen med
kryddersmør.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.
#
4 skiver oksemørbrad, 3-4 cm tykke
4 tynde, lange skiver fersk flæsk uden svær eller tynde skiver spæk
peber fra kværn
olie til pensling
salt
*
1. Bank kødet let med hånden og form det til pæne høje,
runde bøffer.
Drys dem med friskkværnet peber.
2. Gnid flæsket med bagsiden af en kniv (på spækkebrættet)
så det bliver endnu længere.
Læg flæsk (spæk) omkring bøfferne. Hold dem fast med
tandstikkere eller kødpinde.
3. Hold bøfferne med en grill-tang og lad flæsket/spækket
brune mod grillen.
Derefter pensles kødet med olie og lægges med kødsiden mod
risten.
Stegetiden er 2-4 min. på hver side, alt efter hvor røde du ønsker
tournedos'erne.
Drys med salt, når de er færdigstegte.
4. Fjern flæsket/spækket og læg kødet på varme tallerkener.
Variation:
Tournedos egner sig glimrende til at fyldes. Skær bøfferne
over på langs, men ikke helt igennem. Bank kødet ganske let med hånden. Fyldet
kan fx være roquefort ost, der er hakket eller moset sammen med finthakkede,
friske krydderurter og lidt smør samt citronpeber. Luk med en kødpind, bind
flæsk/spæk om med bomuldsgarn og steg kødet som i opskriften. Stegetiden er 1-2
min. længere. Der hører ingen sauce til.