½ kg fersk kalkunbryst
2 mangofrugter
2 lime
1 tsk grøn thai karry (Santa Maria)
½ dl limesaft
1 spsk mørk farin
¼ dl fiskesauce
½ dl olie
Asiatisk passionssalat af:
3 passionsfrugter
2 røde chilier
1 spsk fiskesauce
¼ dl appelsin eller ananas juice
1 bakke grøn salat
1 bundt frisk koriander
1 bundt basilikum eller mynte
Tilbehør: Risnudler
Skær kalkunbrystet i tern.
Skræl mangofrugterne og skær kødet fri fra stenen.
Skær mangokødet i tern og limefrugterne i både.
Fordel kalkun, mango og lime på 8 spid.
Rør karry, limesaft, farin, fiskesauce og olie sammen.
Hæld marinaden over spiddene og lad dem trække mindst 30 minutter.
Vend jævnligt.
Grill eller steg spiddene ca. 2 minutter på hver side ved god varme – i alt ca. 8 minutter.
Rør passionsfrugtkødet sammen med chili i meget tynde strimler, fiskesaucen og juice.
Bland salat, koriander og mynte.
Hæld dressingen over salaten og server straks til spiddene – sammen med risnudler.