![Svinekoteletter grillede](/images/show_images/2016/4/clip_1460973925156.png)
En enkel og hurtig sursød marinade, som forvandler
koteletterne til en saftig ret med masser af smag. Gode at grille
• Den krydrede marinade er helt fedtfri • Svinekød
indeholder kun lidt fedt.
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Svinekoteletter grillede:
4 svinekoteletter à 150 g
GLASERING:
1 dl barbecue-sauce
2 spsk sirup
1 tsk usødet sennep
1 spsk hvidvinseddike
¼ tsk stødt ingefær
1 fed hvidløg hakket
friskpresset citronsaft
* Fremgangsmåde:
1 Opvarm grillen til kullene er dækket med hvid aske, eller
opvarm ovnens grill.
2 Læg koteletterne i en gryde med vand, så de er dækket og
bring i kog ved jævn varme.
Skru ned og lad koteletterne koge ved svag varme, til de er
møre, ca. 5 min.
Lad koteletterne dryppe af og læg dem i et halvdybt fad.
3 Bland barbecue-sauce, sirup, sennep, hvidvinseddike,
ingefær og hvidløg i en gryde.
Varm det op ved svag varme og lad det simre 3 min. under
omrøring.
Smag tilmed friskpresset citronsaft.
Hæld blandingen over koteletterne og lad dem trække i 5 min.
4 Placer koteletterne med sauce på grillens rist.
Grill 15 cm fra varmen i 5 min. og vend dem så.
Pensl med resten af saucen og grill yderligere 5 min.
Server med kogte kartofler eller kartoffelmos og stuvet
blomkål.
Tips & råd
![Svinekoteletter grillede](/images/show_images/2016/4/clip_1460973925160.png)
At forkoge koteletterne er en god metode, til at fjerne
overflødigt fedt.
Lad koteletterne dryppe grundigt af, inden de steges.
![Svinekoteletter grillede](/images/show_images/2016/4/clip_1460973925163.png)
Sirup og vineddike gør at saucen bliver sursød.
Tilsæt friskpresset citronsaft efter egen smag.
Varm op under omrøring, så saucen ikke brænder på.
FORBERED: Kog koteletterne, ifølge trin 2, dagen før de skal
serveres.
Dæk med alufolie og stil dem i køleskabet.
PR. PORTION: Energi: Kcal 162 = kJ 680
Kulhydrat 9 g Protein 27 g Fedt 2 g (11%) Fibre 0 g