Denne ret ville passe perfekt til noget almindeligt grillet kylling eller lammekød, så saucens friske myntesmag ikke bliver overdøvet for meget. Den kan laves med lange, slanke auberginer, der er skåret igennem diagonalt i ovale skiver, eller med de små æggeformede auberginer, som kun skal skæres midt igennem på langs.
Til 4 personer
450 g auberginer, med enderne skåret af
6 fed hvidløg, meget finthakket
5 spiseskeer olivenolie
175 ml hvidvinseddike
4 spiseskeer strøsukker
salt og friskkværnet sort peber
6 spiseskeer hakket frisk mynte
Steg hvidløget ved svag varme i 1 spiseske af olivenolien i 1-2 minutter for at bringe den rå hvidløgssmag frem, men lad det ikke blive brunt.
Tilsæt eddiken og sukkeret til panden og steg over svag varme til sukkeret er opløst fuldstændigt.
Bring siruppen i kog og kog i 7-8 minutter til det kun fylder halvt så meget.
Sæt det til side.
Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver, hvis det er store auberginer, og midt igennem, hvis det er små auberginer.
Pensl begge sider godt med den tilbageværende olivenolie, krydr godt med salt og peber og grill dem over mellemvarme kul i cirka 5 minutter på hver side, til de er brunede og møre.
Flyt auberginerne over i et lavt serveringsfad.
Rør mynten i saucen, hæld det over auberginerne og server dem glødende varme eller iskolde.
De er lækre på begge måder.