Webers store grillkogebog
Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte /middel varme
Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 6 minutter
900 g jordbær
4 spsk flormelis
3 tsk balsamicoeddike
1,5 dl piskefløde
3 spsk hakkede nødder
serveres med en god vaniljeis
A. Kom halvdelen af jordbærrene, 2 spsk flormelis og balsamicoeddiken i en foodprocessor eller blender og blend det til en jævn sauce.
Sæt saucen i køleskabet til den skal bruges.
B. Pisk piskefløden og 1 spsk flormelis til flødeskum og sæt den i køleskabet.
Rist nødderne under en forvarmet grill, til de er gyldenbrune.
Lad nødderne køle af.
C. Sæt resten af jordbærrene på to eller tre metalspid (derved er de nemmere at vende) og drys dem let med resten af flormelisen.
Svits jordbærrene indirekte over middel varme i 6 min., til grillmærkerne træder frem.
Vend spiddene en gang under stegningen.
D. Hæld lidt sauce i bunden af fire isglas og læg to kugler vaniljeis oveni.
Tag jordbærrene af spiddene.
Tag fire fra til pynt og fordel resten i glassene.
Hæld mere jordbærsauce over, pynt med hakkede nødder og de sidste jordbær.
Server en kølig jordbærdrink til.