Denne ret er regelmæssigt en del af Portia de Smidts menu på hendes berømte restaurant 'The African Cafe' i Cape Town. Hun er en brilliant kok. Det vil du finde ud af, når du smager denne vidunderlige ret. I dag kan man købe struds i de fleste store supermarkeder, men du kan sagtens erstatte den med kylling eller lam.
Til 4 personer
1 kg strudsefilet
1 stor rød peberfrugt
1 stor grøn peberfrugt
1 stor gul peberfrugt
1 kolbe majs
4 små marrowgræskar eller courgetter
4 små pattypan-squasher
Til kød- og grøntsagsmarinaderne:
1 lille bunke (25 g) frisk koriander
2 tsk salt (eller smag til med det)
300 ml olivenolie
12 store fed hvidløg
225 g abrikossyltetøj
2 tsk stødt spids kommen
90 ml Sydafrikansk Pinotage eller en anden frugtagtig rødvin
150 ml citronsaft
8 x 25 cm flade metalspid
Kom halvdelen af korianderen til marinaden i en blender sammen med halvdelen af saltet, olien, hvidløget og al marmeladen, spidskommen og rødvinen, og blend det hele, til det er jævnt.
Skær strudsefileten ud i 4 cm tern.
Kom dem i en skål og rør den syltetøjssmagende marinade i.
Kom det resterende koriander, salt, olie og hvidløg i en ren blender med citronsaften og blend det, til det er jævnt.
Halver peberfrugterne, fjern kernerne og skær dem i grove 2,5 cm tern.
Skær majskolben over i 2,5 cm tykke skiver og skær squashen i skiver af cirka samme tykkelse.
Kom alle grønsagerne over i en anden skål og rør dem i den anden marinade.
Dæk begge skåle og lad dem marinere natten over.
Sæt skiftevis kød og grønsager på spiddene dagen efter og grill dem over mellemvarme kul i 10-12 minutter, mens de vendes en gang imellem og pensles med den tiloversblevne marinade.