500 g kalve- eller svinekød 3-6% fedt
1 æg
1 spsk hvedemel
1 bdt blandede friske krydderurter (persille/basilikum/dild m.m.)
havsalt
friskkværnet sort peber
½ kg nye kartofler
150 g haricot verts
1 bdt radiser
1 avocado
lidt citronsaft
1 bdt purløg
1 spsk olivenolie eller rapsolie
3 spsk hvidvinseddike
1 spsk dijonsennep
Kødet røres med æg, hvedemel, grofthakkede krydderurter og salt og peber, hvorefter frikadellerne formes og grilles ca. 4-6 min. på hver side.
Kartoflerne skylles og koges, hvorefter de skæres ud i halve eller kvarte.
Haricot verts kommes i letsaltet kogende vand i 1 min. og drypper af.
Radiserne skylles og skæres i skiver.
Avocadoen befries for skal og sten, skæres i tern og overhældes med lidt citronsaft. Marinaden blandes af olie, eddike, sennep, salt, peber og klippet purløg.
Kartofler, grønsager og marinade blandes og serveres sammen med grillfrikadellerne.