I stedet for salami kan du også bruge tunfisk fra dåse. Hvad der også er lækkert: en kombination af salami og frisk gedeost
#
1 rundt lyst landbrød eller bondebrød (ca. 500 g, ca. 18 cm Ø)
70 g tomatpesto (glas)
100 g agurk
salt og peber
100 g Saint Albray-ost
½ potte basilikum
100 g syltet rød peberfrugt uden skind (glas)
80 g papirtynde skiver salami
3 spsk (oliven)olie
*
A. Skær et fladt låg af brødet.
Det indre af brødet skæres ud, men lad en 1 cm bred skorpe være.
(Lad det indre af brødet tørre og brug det til andre ting som rasp.)
Smør brødet indvendig med pesto.
Høvl agurken i papirtynde skiver.
Den skal ikke skrælles først. Drys agurkeskiverne med salt og peber.
B. Skær osten i tynde skiver.
Nip basilikumbladene af stilkene.
De syltede peberfrugtstrimler duppes godt tørre.
Halvdelen af peberfrugtstrimlerne, osten, halvdelen af basilikumbladene, salamien, halvdelen af agurkeskiverne, resten af peberfrugtstrimlerne, resten af agurkeskiverne og resten af basilikumbladene lægges lagvis i brødet.
Dryp med olie.
C. Sæt låget på, og pak brødet fast ind i folie.
Sæt en dåse konserves ovenpå til at tynge det ned, og sæt det koldt natten over.
Først på skovturen skæres det i stykker.
INDHOLDSRIGT BRØD
En lækkerbisken til turen: Aftenen i forvejen smøres det udhulede brød rundhåndet med pesto. Derefter stables ingredienserne op. lagvis i brødet. Tryk de enkelte lag godt ned, så der ikke opstår hulrum. Sæt det i pres med en dåse konserves natten over i køleskabet. På den måde bliver skovtursbrødet dejlig kompakt.
Pr. portion: 7 g protein, 12 g fedt, 19 g kulh. = 217 kcal (910 kJ)