Rejer
Rejer smager som nykogte, når de lægges nogle få minutter på alufolie eller i en alubakke på grillen! Ukogte rejer grilles, indtil de har skiftet farve til lyserød.
Krydr med lidt salt og peber.
Blåmuslinger
Brug levende blåmuslinger. Skyl dem i flere hold koldt vand.
Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet. Hvis de ikke har lukket sig efter et par min., kasseres de.
Læg muslingerne på alufolie eller i en alubakke. Så forsvinder den gode kraft ikke ned i gløderne.
Når skallerne åbner sig efter et par minutter, er muslingerne serveringsklare.
Krydr med salt og peber.
Muslinger, der ikke har åbnet sig, kasseres.
Jomfruhummer
3-5 jomfruhummere pr. person
Skær tværs igennem jomfruhummerne med en skarp kniv.
Fjern den sorte tarm.
Jomfruhummerne lægges i en alubakke med kødsiden opad.
Rørt hvidløgssmør fordeles jævnt hen over jomfruhummerne.
Grilles 5-7 min. under låg, indtil smørret og jomfruhummerne er gyldne.
Hummer
½ hummer pr. person (forkogt)
Hummerne halveres med en skarp kniv og den sorte tarm fjernes.
Smør med hvidløgssmør.
Hummerne lægges i en alubakke med kødsiden opad.
Lunes 3-5 min. under låg indtil smørret og hummerne er gyldne.
Hvidløgssmør
125 g smør
4 fed hvidløg
½ citron, saft fra
1 spsk persille, hakket
salt og peber
Aioli
3 pasteuriserede æggeblommer
citronsaft efter smag
3 dl (oliven)olie
3 fed hvidløg
*
Pisk æggeblommerne hvide med lidt citronsaft, tilsæt olie lidt ad gangen, og smag til med hvidløg og salt.
Server til skaldyrsbord
Tips: Sæt dine favorit grønsager på et spid, pensl med olie, og grill dem. Rå grønsager er også altid godt. Prøv fx nybælgede ærter, revet rå blomkål med olie eller marinerede grønne asparges.
Server grillede skaldyr med godt brød og aioli.