Når du skærer en
kylling op og steger den fladt, kaldes den for en "butterfly" eller
sommerfugl. Stegetiden er noget kortere end for en hel kylling.
Sennepskylling med quinoasalat
4 personer. Arbejdstid:
ca. 40 min. Stege-/kogetid: ca. 45 min. (+ evt. optænding af grill)
*
1 stor kylling
3 spsk dijonsennep
2 tsk knust sort
peber
1 spsk olie
1 spsk sukker
2 tsk groft salt
Quinoasalat:
2 dl quinoa
4 dl vand
lidt salt
1 spsk olie
1 spsk citronsaft
eller vineddike
500 g broccoli
4-5 gulerødder
Pynt:
bredbladet persille
*
Klip rygsøjlen fra
kyllingen med en fjerkræsaks eller en stor kniv.
Fold kyllingen fladt
ud.
Bland sennep med
peber, olie, sukker og salt, og smør blandingen på kødet.
Brun forsigtigt
kyllingen på begge sider på en varm grill.
Steg videre ved
lavere varme (sæt risten højere over gløderne), til kødet er gennemstegt, i alt
ca. 40 min.
Hvis skindet bliver
for mørkt, kan du lægge kyllingen på et stykke alufolie på grillristen og stege
videre.
Kyllingen kan også
steges i en 225 °C varm ovn ca. 40 min.
Skyl quinoa i koldt
vand, og kog i 20 min. i vand med salt.
Bland quinoaen med
olie og citronsaft.
Del broccolien i
buketter, og skær gulerødder i skiver.
Kog dem møre men
sprøde i letsaltet vand 3-4 min.
Dryp dem af i en
sigte, og bland dem med quinoaen.
Salaten kan nydes
varm eller kold.
Skær kyllingen i 8
stykker, server med quinoasalat, og pynt med persilleblade.
TIPS: Quinoa er ikke
en kornsort, men hører til gåsefodsplanten, der også omfatter rødbeder,
sølvbeder og spinat. Det er quinoaplantens frø, som bruges - de er glutenfri og
har et højt proteinindhold.
Hvidvinsgelé med bær og vaniljesauce
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Koge/køletid: ca. 2 timer
½ liter hvidvin (fx
sauvignon blanc, gewürztraminer eller riesling)
5 blade husblas
2-3 spsk flormelis
(afhængig af vinens sødme)
Vaniljesauce:
1 stang vanilje
2½ dl sødmælk
50 g sukker
6 æggeblommer
2 tsk majsstivelse
Tilbehør: 150 g
blandede bær (fx hindbær, brombær og blåbær)
Pynt: citronmelisse
*
Hæld hvidvinen i en
gryde, og varm den op til ca. 50 °C.
Læg husblas i blød i
koldt vand i 5 min.
Knug vandet ud af
husblasbladene, og rør dem i den varme vin, så de straks smelter.
Smag til med
flormelis.
Hæld vinblandingen i
4 portionsforme, og lad geléen stivne i køleskabet - det tager et par timer.
Flæk vaniljestangen,
og skrab kornene ud.
Kom dem i en gryde
sammen med den tomme vaniljestang, mælk og sukker, og giv det et opkog.
Pisk æggeblommer og
majsstivelse sammen i en skål, og pisk lidt af den kogende mælk i.
Hæld denne
æggeblanding tilbage i mælkegryden, og varm op under piskning, til saucen er
tyknet. Saucen må ikke koge, for så vil den skille.
Si cremen over i en
skål, der står i et isbad.
Vend vingeléerne ud
af formene (dyp dem evt. hurtigt' i en skål med varmt vand).
Anret med friske bær
og citronmelisse, og server vaniljesaucen til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin