Satay er navnet på en asiatisk ret, hvor marineret kød eller
fisk trækkes på spid og grillsteges. Vores version er med kylling og rejer.
Arbejdstid: 15 mio. Marineringstid: 30 min. 4 personer
#
Spid:
2 spsk brun farin
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1½ tsk fiskesauce eller sojasauce
1 spsk citronsaft
ca. 250 g kylling-inderfilet
200 g store rå rejer uden skal
1 spsk smagsneutral olie
Grønsager:
300 g kartofler
250 g grønne bønner
250 g blomkål
2 gulerødder
½ ananas
2 tomater
1 hjertesalat
4 hårdkogte æg
Jordnøddesauce:
2 dl jordnøddesmør
1 dl vand
1 lille dåse kokosmælk
2 spsk sojasauce
2 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
2 spsk rød
thai-curry (karrypasta)
1 spsk brun farin
1 lime
evt. 1-2 spsk fiskesauce eller lidt salt
*
BLAND farin, knust hvidløg, spidskommen, fiskesauce og
citronsaft sammen.
DEL marinaden i to portioner, og vend halvdelen med
kyllingen og halvdelen med rejer.
Lad dem marinere i 30 min.
GRØNSAGER: Kog kartofler med skræl i ca. 20 min.
Nip bønnerne. Del blomkålen i små buketter.
Kog bønner og blomkål i letsaltet vand i 4-5 min.
De skal være møre, men have bid.
Kog dem hver for sig, men gerne i samme vand.
Lad dem dryppe af i en sigte.
Skær gulerødderne i stave.
Skær ananassen i kvarte med skræl.
Skær tomaterne i kvarte.
Del salaten i blade, skyl og tør dem.
ANRET grønsagerne på et stort· fad sammen med ananas og
kartofler.
Del æggene, og læg dem ved siden af grønsagerne.
JORDNØDDESAUCE: Pisk jordnøddesmør sammen med vand,
kokosmælk og sojasauce i en gryde.
Tilsæt fintrevet ingefær og hvidløg, rød thai-curry og
farin.
Kog saucen forsigtigt op, og smag til med limesaft og
fiskesauce eller salt.
TRÆK kylling og rejer på små træspid.
Pensl med lidt olie, og steg spyidene på en grill eller
grillpande et par min. på hver side.
SERVER med jordnøddesauce og grønsager.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin