Grillspid:
2 skinkeschnitzler af inderlår ca. 300 g 1-1 ½ cm. tykke
saften af ½ citron
1 fed hvidløg
½ stilk citrongræs
1 spsk olie
salt, peber
6 små træspid
3 dl jasminris kogt i 6 dl letsaltet vand i 10 minutter
Jordnødde sauce:
½ løg
½ stilk citrongræs
1-1 ½ friske røde chili
½ fed hvidløg
½ spsk olie
½ dl peanutbutter
1 ½ tsk sukker
150 g kokosmel
3 dl kogende vand
spid:
Skær schnitzlerne i stykker på 2x2 cm. og fordel dem på 6 små
træspid, der lægges i en lille bradepande eller ovnfast fad.
Hak hvidløg og citrongræs fint og rør det med citronsaft, olie, salt og
peber.
Hæld det over svinekødet og stil det koldt, mens du koger ris.
Tænd grillen, og når du er færdig med at vaske op og rydde op, griller
du spiddene 12-15 minutter i alt hvor de vendes 2-3 gange.
Se til dem undervejs.
Jordnøddesauce:
Kokosmelet overhældes med kogende vand og trækker 5 minutter.
Løg, hvidløg og citrongræs pilles og hakkes.
Chilierne befries for kerner og strimles.
Løg, hvidløg, chili og citrongræs steges i olien på en pande i 2 minutter
ved god varme.
Peanutbutter tilsættes og steger videre 1 minut.
Kokosmelet med væde hældes gennem en sigte.
Det er væden du skal bruge.
Denne kokosmælk kommes i jordnøddesaucen sammen med sukkeret.
saucen koges op og simrer så, mens spiddene bliver færdige, gerne 2
minutter til den er kogt lidt ind.