10 kyllingeoverlår
¾ dl soja
3 spsk sukker
¾ dl sake (brug evt. tør Cinzano)
¾ dl mirin (brug evt. sød Vermouth)
3 spsk revet frisk ingefær
2 spsk hakket frisk basilikum
2 tsk Maizena
Til saucen blandes alt undtagen kød og Maizena i en gryde og koges ca. ½ minut.
Men pas på: Det koger nemt over!
Øs ¾ dl af saucen over i en separat skål.
Det skal senere bruges som marinade til kyllingelårene.
Vask kødet, tør kødet af og skær ben og overskydende fedt af.
Kødet lægges i marinaden, dækkes til og stilles køligt i mindst ½ time (dog højst 8 timer).
Grill kødet - først på skindsiden - og pensl en gang imellem med saucen på begge sider.
Grill kyllingekødet til det er helt gennemstegt.
Det tager ca. et kvarter.
Jævn resten af saucen med ca. 2 tsk Maizena udrørt i lidt vand.
Serveres med ris, grønsager og salat.