Tilpasset camping og Trangia sæt
125 g magert svinekød
Lage:
1 spsk olie
1 spsk soya
1 tsk citron
1 tsk karry.
Suppen:
1 løg
2 fed hvidløg
grønsager, du har ved hånden fx porre eller rød peber
0,75 dl ris
1 bouillonterning
Svinekød, skæres i papirtynde skiver, I skal tænke på reklamerne for diverse ubrugelige køkkenknive, og så skære det ud som I er sælgere i knive. Det skal nemlig være tynde kødstrimler der hurtigt kan svitses i olie og være spiseklar i løbet af 2 minutter, ikke mere.
Efter at kødet er skåret ud lægges det i lagen i ca. 20 minutter.
Finsnit løget og knus hvidløg og lad det svitse i gryden med lidt olie, indtil at det tager farve.
Du kan nu komme de grønsager i du har ved hånden fintsnittet da vi arbejder med et feltkøkken og skal have kogetiden så lille som muligt.
Du hælder herefter ¾ dl ris i gryden, så de kan opsuge fedtet (det er her en god ide at bruge hurtigkogte ris).
Så tager du gryden af ilden, og hæld 6 dl vand i samt en ½ eller en hel bouillonterning.
Du lader nu risene koge færdig ved svag varme i ca. og lige inden servering krydre du denne ret godt og stærkt.
Husk at der er tale om en suppe - så der vil stadig være vand tilbage når risene er klar.
Svits kødet i et par minutter og bland med rissuppen.
Tips: Der kan med fordel bruges tørrede grønsager til denne ret