Denne menu er bestemt ikke for sarte sjæle. - ”Forbudt for børn”.
Selv en indfødt mexicaner ville gøre alt for at få fingrene i denne dejlige opskrift.
#
Ingredienser
8 Ribsteaks (den tynde ende af kogestykket uden ben), 2½ cm tykke
Olie til pensling
BBQ-Sauce:
½ dl olivenolie
¼ dl æblecider eddike
¼ dl Worcestershire sauce
½ dl tomatsauce
1-2 spsk hakket Chipotle chilipeber
1 tsk løgpulver
1 ½ spsk brun farin
2 fed hakket hvidløg
Salt og peber
Avocadosalsa:
2 dl finthakket ananas
2 tomater uden kerner og i tern
1 avocado, skrællet og i tern
1 dl hakket syltet Jalapeno chili
3 spsk limesaft
3 spsk appelsinsaft
2 spsk olivenolie
Groft salt
* Tilberedning
Bland ingredienserne til avocadosalsaen og smag til med salt.
Lad den stå 1 time ved stuetemperatur inden servering.
Kog kødet ca. ½ time.
Rør ingredienserne til BBQ-saucen sammen og lad den trække mindst 1 time.
Dup kødet tørt, pensl det med olie og grill ribsteaksene 5-6 minutter på hver side.
Pensl kødet med BBQ-sauce de sidste 2-3 minutter
Tilbehør -
Grøn salat af fx. fine små spinatblade og rødløg i ringe.
Dryp lidt olivenolie over og krydder med salt og peber.